İstanbul'da Deprem Tatbikatı Yapıldı

deprem tatbikatı yapıldı

Avcılar İlçe Müftülüğü Nakipoğlu Yatılı Kur'an Kursunda “Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı yapıldı.

Tatbikat 100 hafızlık eğitimi gören öğrenci, 30 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencisi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gönüllüleri ile birlikte yapıldı.

Tatbikatta öğrenciler siren sesinin çalmaya başlaması ile yere çökerek, başlarını elleri ile kapatarak, bir yere tutunma hareketini gerçekleştirdiler. Siren sesinin bitmesinin ardından belirlenen plan çerçevesinde sınıfları tahliye ederek toplanma alanına geldiler. Her sınıf toplanma alanında kendi içinde halka oluşturduktan sonra Vali Yardımcısı Dr. Yaşar Aksanyar öğrencilere deprem ile ilgili hususları ve yapılması gerekenleri paylaştı. Tatbikata Vali Yardımıcısı Niyazi Erten, Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, İl Müftü Yardımcıları Ahmet Aktürkoğlu ve Dr. Selahattin Yılmaz ile AFAD İl Müdürü Ercan Akar, AFAD eğitim Müdürü Tezcan Buçan ve AFAD gönüllüleri katıldı.