İstanbul'da Fırat Kalkanı Bölgesine Yardım Tırı

fırat kalkanı bölgesine yardım tırı

İstanbul Müftülüğü’nün öncülüğünde “Yolun İyilik Olsun” Sloganıyla Başlatılan Kampanyaya Bayrampaşa İlçe Müftülüğü’nün katkıları ve Bayrampaşa Mega Center Kuru Gıda Hali Esnafının destekleriyle Suriye'nin Fırat Kalkanı Bölgesindeki kamplarda hayatlarını devam ettirmeye çalışan mağdur kardeşlerimize destek için bir yardım kampanyası düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan İstanbul Müftü Yardımcısı Hüseyin Demirhan, “Zor zamanlar geçirdiğimiz salgın günlerinde bile yardımsever vatandaşlarımız, mağdur ve mazlum kardeşlerimizi unutmadı.  Yaralarına bir nebze olsun merhem olmak için kış öncesi seferber oldular.” ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük ise, “Yardım faaliyetine katkı sunan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Kampanya kapsamında yağ ve kuru gıda gibi asli ihtiyaçların toplandığı yardım tırı, yapılan dua ve tekbirlerle uğurlandı.

İstanbul Müftülüğü ve Bayrampaşa Müftülüğü iş birliğinde “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Azez ve Cerablus’ta Fırat Kalkanı Bölgesindeki kamplarda hayatlarını devam ettirmeye çalışan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.