İstanbul'da Ramazanın Müjdecisi Berat Kandili Dualarla Idrak Edildi

ramazanın müjdecisi berat kandili dualarla idrak edildi

Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili, İstanbul'da camilerde düzenlenen programlarla idrak edildi.

Berat Kandili dolayısıyla İstanbul İl Müftülüğünce Büyük Çamlıca Camii'nde program düzenlendi.

Düzenlenen programda Berat kandilinin anlam ve önemine dair konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş; “Son günlerde yaşadığımız elim felaketler ve kayıplarla mahzunuz. Cenab-ı Hak`tan rahmet diliyoruz. Hastanelerde bekleyen yaralı kardeşlerimiz var. Yüce Allah onlara Şafi ismiyle tecelli eylesin. Böyle büyük afetleri bize, ülkemize ve insanlığa bir kez daha göstermesin. Allah`ın rahmet ve kurtuluş günleri olarak bizlere lütfettiği mübarek günleri yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayının gölgesi üzerimize düşmüş bulunuyor. İnşallah o güzel günleri sağlık ve afiyetle karşılamak için dua edelim. Mübarek zaman dilimlerimizden birisi olan Şaban ayının 15. gecesinde inşallah dualarımızla, niyazlarımızla ve ibadetlerimizle rahmete ulaşanlardan oluruz.” dedi.

Programda İstanbul Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahiler, kasideler ve salavatlar okundu. Kur`an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra Mevlid-i Şerif de okunan programda duayı ise Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı yaptı.

Program Tvnet’ten canlı olarak yayınlandı.