Kahramanmaras'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Ziyaretleri

camiler ve din görevlileri haftası ziyaretleri

Kahramanmaraş İl Müftülüğü 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ziyaretçi akınına uğradı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütleri, işadamları, birçok okuldan öğrenci, öğretmen, müdür ve veliler Kahramanmaraş İl Müftülüğüne gelerek İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ başta olmak üzere bütün Müftülük çalışanlarının haftalarını kutladı.

İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ yapılan ziyaretlerden dolayı memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: “Bu ziyaretlerinizden dolayı kurumum, personelim ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını “Cami ve Hayat” olarak belirlemiştir. Hayatın içinde camilerimiz vardır. Bunun yanında camilerde de hayat vardır. Biz Diyanet camiası olarak bu gerçeği vurguluyor ve buna dikkat çekiyoruz. Camiler bu toplumun kimliğidir; bütün farklı düşüncelerin hep birlikte kaynaştığı, kardeşliklerini pekiştirdiği mekânlardır. Cami ile hayatı birbirinden ayırdığımızda, camiden uzaklaştığımızda, kendimize ve öz değerlerimize de yabancılaşıyor ve toplumu birbirinden soğutuyoruz.”

Ziyaret sonunda ziyaretçilere Başkanlık yayınlarından kitap hediye edildi.