Kahramanmaras'da "orman Benim" Etkinliği Ile Farkındalığa Destek

"orman benim" etkinliği ile farkındalığa destek

İl Müftüsü Abdurrahman Kotan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ormanların korunması ve yangınlara karşı tedbirli olunması amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak Orman Benim kampanyasına katılarak farkındalığa destek oldu.
 
Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Valimiz Mükerrem Ünlüer, Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı Kahramanmaraş Millet Ormanı’nda orman temizleme etkinliği düzenlendi.

Vali Ünlüer, İl Müftüsü Kotan, diğer protokol üyeleri ve öğrencilerimiz ile birlikte orman içi ve bitişiğindeki yol kenarlarında bulunan ve yangına sebebiyet veren materyaller ile piknikçilerin bıraktığı çöpleri topladı.
 
Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz Mükerrem Ünlüer, “Bugün Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan “Orman Benim” kampanyası kapsamında hem bir yürüyüş gerçekleştirdik hem de farkındalık oluşturması açısından bilinçsizce ormana bırakılan materyalleri topladık.
 
Orman yangınlarının %87’si insan kaynaklı sebeplerden oluşmaktadır. Hem bu oranı düşürmek hem de temiz bir orman bırakmak için vatandaşlarımıza yönelik farkındalık faaliyeti yürütüyoruz. İlimiz önemli bir orman vilayeti. Yaz dönemine de giriyoruz. Yangınların artabileceği bir dönem. Orman yangınlarına karşı mücadele kapsamında Kahramanmaraş olarak iyi bir hazırlık yaptık. En az yangının yaşandığı bir yaz dönemi  geçiririz diye düşünüyor, vatandaşlarımızı bu konuda hassas davranmaya davet ediyorum. Ben bu hassasiyeti Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin göstereceğine inanıyorum. Bu orman hepimizin, lütfen bulmak istediğiniz gibi bırakın.” diye konuştu. 
 
Vali Ünlüer, Müftü Kotan ve diğer protokol üyeleri, etkinlik sonrası çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sayın hocam Valiliğimizin haberi ile aynı haber metnini kullandım. Sadece il Müftümüzün adını ekledim bilginiz olsun. Kabul ederseniz