Kars'ta Tdv Gençlikten Istanbul'un Fethi Münasebetiyle Program

tdv gençlikten istanbul'un fethi münasebetiyle program

Kars İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kars Şubesi Gençlik Kolları tarafından İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 570.yılı” münasebetiyle program düzenlendi.

Düzenlenen programda İstanbul’un Fetih konulu sinevizyon gösteriminin yapılmasının akabinde İstanbul’un tarihi ile ilgili kısa kısa bilgiler, film, resim boyama, şiir dinletisi ve oyunlar gibi sosyal aktiviteler gerçekleştirildi. Ayrıca program sonunda öğrencilere çeşitli ikramlar verilerek program sona erdi.

TDV Kars Şube Başkanı ve İl Müftüsü Hamza Bayram , “Hz. Peygamber’in “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, fetheden ordu ne güzel ordudur” sözünü işittikleri günden itibaren müslümanlar, bu müjdeye nail olabilmek için hareket etmişlerdir. Fakat bu kutlu zafer Fatih Sultan Mehmet’e nasip olmuştur. Henüz 21 yaşındaki bu genç padişah, gerekli bütün tedbirleri alarak, Allah’a tevekkül etmiş ve uzun bir kuşatmadan sonra 29 Mayıs 1453 günü İstanbul’u fethederek bu müjdeye nail olmuştur. Bizlere düşen ise bu kutlu zaferi bu tür programlarımızla gençlerimize anlatmak ve farkındalık oluşturmaktır. Bu güzel programda emeği geçen TDV Kars Şubesi Gençlik Kollarına ve gönüllerine teşekkür ederim. “ifadelerini kullandı.