Kayseri'de "cami-gençlik Buluşması" Gerçekleştirildi

kayseri'de "cami-gençlik buluşması" gerçekleştirildi

Kayseri İl Müftülüğü tarafından 5 Mayıs 2024 Pazar günü Hunat Camii’nde Cami-Gençlik Buluşması programı düzenlendi.

 

Kayseri İl Müftülüğü tarafından her ayın ilk pazar günü gençlere yönelik gerçekleştirilen Cami- Gençlik Buluşmaları aralıksız devam ediyor.

 

Sabah namazı öncesi, Hunat Camii görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilahi ve kasidelerle devam etti. Daha sonra sabah namazı eda edildi. Namaz sonrası İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından vaaz-u nasihatte bulunuldu.

 

İl Müftüsü Akkuş, “Peygamber (s.a.s): “Allah’tan hakkıyla hayâ ediniz” der. Orada bulunan sahabiler de; “Allah’a hamdolsun ki hayâ ediyoruz ey Allah’ın Rasûlü” diyerek cevap verince, bu kez Allah Rasûlü (s.a.s) şöyle devam eder: “Benim söylemek istediğim bu değildir. Allah’tan hakkıyla hayâ etmek; başı ve başın ihtiva ettiği (göz, kulak, dil ve zihin gibi) her şeyi, bedeni ve bedenin ihtiva ettiği her şeyi muhafaza etmenizdir, ölümü ve toprakta çürümeyi hatırlamanızdır” der. Allahu Teâlâ bu hadis-i şerife göre yaşamayı bizlere nasip eylesin.” dedi.

Konuşma sonrası yapılan tesbihatin akabinde yine Müftü Akkuş tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

 

Program sonrası cami çıkışında cemaate çorba ikramı yapıldı. Ayrıca programa katılan gençlere ve çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve vatandaşlar katıldı.