Kayseri'de Din Görevlileri Arası Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma Il Birinciliği Yarışması Yapıldı

din görevlileri arası kur'an-ı kerim-i güzel okuma il birinciliği yarışması yapıldı

2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri İl Müftülüğü tarafından “Din Görevlileri Arası Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma İl Birinciliği Yarışması” yapıldı.

02 Mayıs 2024 Perşembe günü Hacıkılıç Camii’nde yapılan yarışmada yarışma komisyonu, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Fırat’ın başkanlığında, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Mehmet Cin, Hunat Camii Uzman İmam Hatibi Metin Yalçınkaya ve Camii Kebir İmam Hatibi Mustafa Baş’tan oluştu.

Yapılan yarışmada Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Erkilet Mehmetcik Mescidi İmam Hatibi Abdülkadir Ateş birinci oldu. İl Müftülüğü tarafından bütün yarışmacılara derecelerine göre çeşitli hediyeler verildi.

Ödül törenine katılan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Kıymetli din gönüllüleri bizim gönlümüzde hepiniz birincisiniz. Cesaret gösterdiniz bu yarışmaya katıldınız. Hepinizi tebrik ediyor, meslek hayatınızda sonsuz başarılar diliyorum.” dedi.

İl birincilerinin katılacağı Bölge Finali Yarışması 03 Temmuz Çarşamba günü Kırşehir’de yapılacaktır.