Kayseri'de Proje Hafızlık Imam-hatip Okulları Seviye Belirleme Sınavı

proje hafızlık imam-hatip okulları seviye belirleme sınavı

İlimiz genelinde belirlenen bazı İmam Hatip Ortaokullarında İl Müftülüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” uygulanmaktadır. Proje kapsamında öğrencilerin yıl kaybının önüne geçilmesi ve hafızlık eğitimini tamamlaması planlanmaktadır. Bu kapsamda ortaokula başlayacak ( 5. sınıfa geçecek ) öğrencilerin http://kayseri.meb.gov.tr/projeiho/ internet adresinden seviye tespit sınavı için başvuru yapabilirler.

İlimizde “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” uygulanan kurs ve okullar aşağıdadır:

Erkek öğrencilerimiz için;

1. Mustafa Germirli Kur’an Kursu - Mustafa Germirli İHO

2. Hisarcık Kur’an Kursu-Medine İHO

3. Şükrü Baktır Kur’an Kursu-Tevfik İleri İHO

4. Develi Kara Müftü Kur’an Kursu-Develi Numan Cebeci İHO

5. Yahyalı Kuran Kursu-Yahyalı H. Hasan Efendi İHO

Kız Öğrencilerimiz için;

1. Şht. Mustafa Sezgin Kur’an Kursu-H. Mehmet Çolakbayraktar İHO

2. Özkoyuncu Kur’an Kursu-Özkoyuncu Fatımatüzzehra İHO

3. Develi Kara Müftü Kur’an Kursu-Develi Numan Cebeci İHO

4. Yahyalı Kur’an Kursu-Yahyalı H. Hasan Efendi İHO

Ayrıntılı bilgi ve başvurular için kayseri.meb.gov.tr/projeiho adresini ziyaret edebilirsiniz.

KAYSERİ İL MÜFTÜLÜĞÜ