Kayseri'den Suriyedeki öğrencilere Kıyafet Ve Kırtasiye Yardımı

kayseri'den suriyedeki öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla ve “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan ve 2000 öğrencinin ihtiyacını karşılayacak olan “Kırtasiye, Kıyafet ve Ayakkabı”, 19 Eylül 2019 Perşembe günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

 

Yardım TIR’larını uğurlama programında konuşan İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye yönelik gönderilen bugünkü yardım ile birlikte toplam yardım tırlarının sayısının 519’e ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:

 

“Her ay olduğu gibi bu ay da sınır ötesinde özellikle emniyet güçlerimizin, terörden arındırmış olduğu bölgelerde ikamet etmekte olan Suriyeli kardeşlerimize ihtiyaçlarını göndermeye çalışıyoruz. Bu tırımızın içerisinde kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi var. Terörden arındırılmış olan bölgedeki okullarda eğitim gören öğrencilerin her birisinin üzerine kıyafet, sırtına çanta ve çantasının içerisine de kırtasiye malzemelerini, defterlerini, kalemlerini, silgilerini ve kalem tıraşlarını koyup hazır hale getirdik. Bunları inşallah bu gün buradan yola çıkarıyoruz.

 

Bu tırımızın içerisinde 2000 adet öğrencimizi tepeden tırnağa giydirecek ve aynı zamanda da sırtlarına çantası ve içerisinde okul kırtasiye malzemelerinin bulunduğu malzemelerle birlikte yola çıkarıyoruz. Cumartesi sabah Azez bölgesine geçilecek ve orada Milli Eğitim Bakanlığımızın açmış olduğu 2 okuldaki bütün öğrencilerimiz Türkiye Diyanet Vakfı olarak giydirilecek. Bu giysileri ve kırtasiye malzemelerini Kayseri’deki hayırseverlerimiz karşılıyor. Cumartesi günü oradaki programa TDV Genel Müdürümüz başta olmak üzere birçok yöneticimiz de katılacaklar. Şimdiden Kayserimizdeki hayırseverlerimize teşekkürlerini ilettiler. Bu tırımızda bulunan bütün yardımlarımızı Kayserili hayırseverlerimiz karşıladılar. Ben bu vesileyle özellikle hayırseverlerimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü hayırseverlerimiz İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi olarak burada her ay göndermiş olduğumuz bu yardım tırlarına desteklerini azami ölçüde veriyorlar. Diğer taraftan ben basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Onlar vasıtasıyla gerek Kayseri’deki halkımız, gerekse uydu yoluyla dünyaya yayın yapan bu basın kuruluşlarımız özellikle de Avrupa’da ikamet etmekte olan başta Kayserili hemşerilerimiz olmak üzere Kayseri’nin hayırseverliğini dünyaya duyuruyorlar. Son olarak özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve Müftülüğümüzde çalışan personelimize de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu yardım faaliyetlerini organize etmek, bir araya getirmek, her bir kıyafetin dikiminden bunların bir araya getirilip tek tek çantalara konulmasına varıncaya kadar TDV Kayseri Şubesi Personelimiz olmak üzere İl Müftülüğümüzdeki Personelimiz yardım ettiler ve bu tırımızı doldurduk.

 

Peygamberimiz (s.a.s.)’in şu iki Hadis-i Şerif’ini hatırlatarak sözlerime son vermek istiyorum. Peygamberimiz (s.a.s.) “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.” diyor. Dünya küçük bir köy haline geldi. Dünyanın neresinde bir aç, bir susuz, bir öksüz, bir yetim varsa elhamdülillah Anadolu’nun vefakâr ve fedakâr insanları, hayırseverleri oralara yardım götürüyorlar. Ben bu vesileyle bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum.

 

Türkiye Diyanet Vakfı olarak sadece Suriye’ye yardım göndermiyoruz. Aynı zamanda Yemen’e yardım gönderiyoruz, Filistin’e yardım gönderiyoruz. Afrika’da onlarca kuyu açtırdık. Dünyanın neresinde bir mazlum ve bir mağdur varsa ülkemizin hayırsever kuruluşları oradalar. İkinci Hadis-i Şerif ise bizim bu hayırlarımızın sürekliliğini ortaya koyuyor. Peygamberimiz buyuruyor ki: “Amellerin en hayırlısı az da olsa sürekli olanıdır.” Süreklilik, hayırda ve hasenatta önemlidir. Bu sebeple bizler her ay bu yardımları gönderiyoruz. Artık bölgedeki Türkiye Diyanet Vakfımızın personeli ve ihtiyaç sahipleri biliyorlar ki Kayserili hayırseverler her ay oradan ekmek için un ya da sofralarına katık olacak veya üzerlerine giysi olacak bir şeyler gönderiyorlar. Ben şuna inanıyorum ki o bölgedeki kardeşlerimizin duaları bizleri ayakta tutuyor. Bizlere güç veriyor. Bizlere enerji veriyor. Yüce Mevla dünyanın mazlumlarına, muhtaçlarına ve mağdurlarına yardım eden şu aziz milletimizi zelil eylemesin. Bu aziz milletimizi her türlü tehlikelerden muhafaza eylesin.” dedi.

 

Daha sonra Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı tarafından yapılan duanın ardından yardım TIR’ları uğurlandı.

 

Düzenlenen programa, İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven’in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Akkışla İlçe Müftüsü Abdullah Korkut, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş, Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.