Kirklareli'de Aile Bilinci Eğitimi Seminerleri Yapıldı

aile bilinci eğitimi seminerleri yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi çerçevesinde düzenlenen seminerler ülke genelinde tüm il ve ilçe müftülüklerinde gerçekleştiriliyor.
Proje kapsamında Kırklareli İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Salonunda cami görevlilerine yönelik “Temel Aile Bilinci Eğitimi Semineri” düzenledi.
Seminerin açılışına İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, il müftü yardımcısı Ramazan Özdemir, Şube Müdürü Abdullah Mangır, il vaizleri Nuh Yılmaz, Yunus Emre Demirtaş ve cami görevlileri katıldı.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı konuşmada Aile hayatımıza yönelik bu projede gündeme gelen konuları halkımıza ulaştırmanız gerekiyor. İki gün devam edecek seminerde; aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesi, Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır dedi.
İki gün boyunca devam eden seminer içerikleri, Kırklareli İl vaizleri Nuh Yılmaz ve Yunus Emre Demirtaş tarafından sunuldu.
İlk aşamada imam hatip ve müezzin kayyımlara verilen seminerlerde sunulan bilgiler, ikinci aşamada din görevlileri eliyle cami cemaatine aktarılacak.

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından koordine edilen seminerlerin bütün ilçelerde gerçekleştirildi.
Seminerlerde şu konu başlıkları ele alındı :
1- Ailem ve Ben
2- Ailemde Bir Çocuk Var
3- Ailemde Bir Genç Var
4- Ailemde Bir Yaşlı Var
5- Ailemde Bir Engelli Var
6- Akrabalarım Var
7- Ailemin İletişim Dili
8- Ailede İffet ve Mahremiyet
9- Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum
10- Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum
11- Ailemde Merhamet İstiyorum
12- Ailem Dağılmasın