Kirklareli'de Mevlid-i Nebi Haftası Ve Kandil Gecemiz Mübarek Olsun

mevlid-i nebi haftası ve kandil gecemiz mübarek olsun

19 Kasım 2018 akşamını Hz. Peygamberin doğumunun 1447. yılını, Kandil Gecesi ile idrak edeceğiz. Bu kutlu ve mutlu gecenin hayırlara vesile olmasını , O’nun bu kutlu doğumunun aynı zamanda Muhammedi şefkatin ve merhametin dalga dalga bireysel ve toplumsal hayatımızda egemen olmasını , huzur ve mutluluğa vesile olmasını diliyorum.
19 Kasım 2018 Pazartesi Kandil gecesinde Hızırbey Camii’nde akşam namazı sonrası başlayacak olan Mevlid-i Nebi Özel Programına tüm kardeşlerimizi davet ediyorum.
Mevlid-i Nebi bu yıl , ülkemizin her yerinde olduğu gibi “Peygamberimiz ve Gençlik” teması ile kutlanacaktır. Kırklareli il Müftülüğü de tüm ilçelerinde bu temaya uygun bir dizi program hazırladı. 
Bu kapsamda Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile işbirliği yaparak sahasında uzman hocalarımızla “Gençlik” konusu üzerinde panel, konferans ve söyleşi programları il ve ilçelerimizde, fakültelerde, okullarda, yurtlarda, cezaevlerinde ve özel mekanlarda yapılacak faaliyetlerle farkındalık oluşturulacaktır. Bu vesile ile bizlere desteğini esirgemeyen değerli hocamız , İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam ARI hocamıza ve görev alan değerli akademisyenlere çok teşekkür ediyorum.
Hafta kapsamında Kur’an Ziyafeti ve Dua Programları, Ziyaretler, Sabah Namazı Buluşmaları, Ödüllendirme , yardım faaliyetleri planlanmıştır. Ayrıca bu hafta vesilesi ile tüm okullarda şiir , kompozisyon ve hadis ezberleme yarışmaları tertip edilmiştir. 
İlimiz merkezinde ana kutlama programı, 21 Kasım 2018 Çarşamba saat 19:00 ‘da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde panel programı ile yapılacaktır. 
İkinci panel programı ise 22 Kasım Perşembe günü Saat : 14:00’te Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsündeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hasan Zan Salonunda yapılacaktır.
Üsküp Beldemizde Konferans Programı, Lise Öğrencilerine yönelik konferans programı ve Kapalı cezaevinde konferans programı düzenlenmiştir.
Ayrıca KYK ,larda üniversite öğrencilerine yönelik 2 konferans ve Lise öğrencilerine yönelik konferans ve söyleşi programı düzenlenmiştir.
Hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum:
PANELİST VE KONFERANS VERECEK KİŞİLER:
“Gençlik” konusu ile ilgili Panel ve Konferanslara katılacak hocalarımızı isimleri aşağıda belirtilmiştir:
•Prof.Dr. Abdusselam ARI, Doç. Dr. Salih İNCİ, Doç. Dr. Ahmet DAĞA, Dr. Nevzat ERKAN , Dr. Ahmet NAİR, Dr. Feim GASHİ, Dr. Ahmet Faruk GÜNEY,  Dr. Emine ARSLAN , Ar. Gör. Mehmet Bilal YAMAK Öğr. Gör. Ahmet Hilmi TAŞCI, İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, İl Vaizi Mukaddes GÜNEY, İl Vaizi Macide ALTUNKAYA, Manevi Danışman Zeliha YESİN..