Kirklareli'de Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı Gerçekleştirildi

yaz kur'an kursları açılış programı gerçekleştirildi

   Diyanet İşleri Başkanlığımızca “Haydi Çocuklar Camiye ve Camiler Çocuk Açtı” sloganıyla başlatılan 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları” nın açılışı, 08 Temmuz 2021 Perşembe günü  Valimiz Sayın Osman BİLGİN ve eşi Hanımefendi ile İl Müftümüz Aydın YIĞMAN ve eşi Hanımefendinin katılımıyla Hızırbey Camiinde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Program İstiklal Marşı okunması ile başladı. Bademlik Camii İmam-Hatibi Mehmet YAVUZ İstiklal Marşımızı işitme engelliler için işaret diline çevirdi.

   Sunuculuğunu, Hazal ŞAHİN ve Halil Efe GÖKMEN’in yaptığı programda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Meali yapıldı. Değişik yaş gruplarındaki çocuklarımızın gösterileri ve İlahi söylemeleri ile devam eden program, İl Müftümüz Aydın YIĞMAN ve sayın valimiz Osman BİLGİN’in konuşmaları ve İbrahim Muhammed TURGUD’ un kanun dinletisi ile son buldu.

   Programda emeği geçen, Emine ÖZTÜRK, Betül KARAKAHYA, Ferhan ŞENTÜRK, Ayşe UĞURLU, Züleyha Aydın, Zahide ERKAN, Zaim IŞIK, Ebubekir ECE, Murat CİNGİTAŞ, Hüseyin TURGUT, Şube Müdürleri ve emeği geçen herkese teşekkür eden İl Müftümüz, çocuklar bu ülkenin geleceğidir. Biz onlara sahip çıkarak aslında geleceğimize de sahip çıkıyoruz. Çocuklarımıza 15 Temmuz ’u çok iyi anlatarak hain darbe girişimini iyi öğretmeliyiz dedi. Sayın valimiz de Kur’an Kurslarının ve din eğitiminin insan hayatındaki önemine değinerek yaz Kur’an Kurslarında çocuklarımızın Kuran ’ı usulüne uygun olarak okumayı öğreneceklerini dile getirdi. Daha sonra sayın valimiz programda emeği geçenlere teşekkür etti.
Program, çocuklara ikram ve hediye dağıtımı ile son buldu.