Kırsehir'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Ilimizde Etkili Hutbe Sunumu Yarışması Düzenlendi
camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri çerçevesinde ilimizde etkili hutbe sunumu yarışması düzenlendi
İl Müftülüğümüzce 2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması” düzenlendi.
İl Müftülüğünce 2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama etkinlikleri çerçevesinde, ilimizde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların yeteneklerini geliştirmeleri, planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları, kişisel gelişimleri ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla 20.05.2021 Perşembe günü saat:10.30'da H.Ali Cihan Camiinde “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması” düzenlendi.
Komisyon başkanlığını İl Müftümüz Mehmet Yaman'ın yaptığı yarışmada komisyon tarafından metni doğru okuma, fonetik ve diksiyon (ses tonu, vurgu), beden dili (jest, mimik) ve göz teması ile temsil, kendine güven ve dinleyenleri etkileme kriterleri üzerinden değerlendirmeler yapıldı.
Yapılan değerlendirme sonucunda İlimiz Merkez Bağbaşı Toki Konutları Hz. Ebubekir Cami İmam Hatibi Nurullah Karagöz birinci olurken; Yenice Hamidiye camii İmam-Hatibi Mustafa Elmalı ikinci; Karahıdır Köyü Camii İmam Hatibi Mahmut Sami Taşdemir üçüncü oldu.
Bağbaşı Toki Konutları Hz. Ebubekir Cami İmam Hatibi Nurullah Karagöz, Kırşehir İl Müftülüğümüzce il geneli yapılacak olan yarışmaya katılmaya hak kazandı.