Kütahya'da Ağaç Yaş Iken Doğrulur

ağaç yaş iken doğrulur

Ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkat çekmek amacıyla Kütahya Müftülüğü tarafından Baba Okulu Seminerleri” düzenlendi. Kütahya Müftülüğü Gençlik Merkezinde düzenlenen seminere; İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Psikolojik Danışman ve Klinik Uzman Psikolog Mürşid Ekmel Aybek,  Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcısı Samet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Arslaner ve Din Görevlileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; Baba olmanın, insanın yaşamındaki en önemli basamak olduğunu belirterek; “Diyanet İşleri Başkanlığımız modern hayatın getirdiği bütün sıkıntılara rağmen, babanın ailedeki rolünü güçlendirmek ve pekiştirmek amacıyla Kütahya ile birlikte dört pilot ilde Baba Okulu Seminerleri düzenlemektedir. ”dedi.  Babanın çocuğun gelişiminde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar; “Eğer baba rolü ailede ve çocuğun hayatında etkin bir şekilde yer alırsa bu durum çocuğun hayatında dönüm noktası olur. Böylece çocuğun problem çözme yeteneği gelişir. Çevresi ile iyi bir iletişim kurar ve sosyal çevresi ile daha uyumlu olur.” diye konuştu.

Açılış konuşmasından sonra “Baba Okulu Seminerleri”ni sunan Psikolojik Danışman ve Klinik Uzman Psikolog Mürşid Ekmel Aybek, Baba olmadan önce insan olmanın önemini dile getirerek; “Çocuklarla ilgili çalışmaların temelinde doğru bir yaklaşım olmalı sadece iyi niyet yeterli olmuyor diyen Uzman Psikolog Mürşid Ekmel Aybek, “Birçok kavramda olduğu gibi çocuk ve aile kavramları da, zaman zaman kendi kültürümüze ve değerlerimize uzak bir bakış açısıyla şekilleniyor. Yaşadığımız modern dünyada ihtiyacımız olan koşulsuz sevgi, merhamet ve şefkat anlayışının eksikliğini fazlasıyla hissediyoruz. Çocuklarımızdan iyi insan, ahlaklı bir birey, anne babasına saygılı ve çalışkan olmalarını bekliyoruz. Unutmamalıyız ki ağaç yaş iken eğrilmez, ağaç yaş iken doğrulur. kendi kültürümüzü ve değerlerimizi referans almaksızın sadece batının referansı ile yola çıkmak, ya yolculuğumuzu erken sonlandırıyor, ya da kendimizi yanlış adreslerde buluyoruz. Çocuğumuzun önce kalbini ve gönlünü fethetmek gerekiyor. Bugünkü nesil bambaşka bir nesil. Dünya tarihinde değişim ve dönüşümün en hızlı olduğu dönemi yaşıyoruz. Dolayısıyla baba bilgeliği ve duruşu ile çocuğa rehberlik yapmalıdır.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından pilot il olarak seçilen Kütahya’da dört hafta sürecek olan “Baba Okulu Seminerleri” nin ikincisi 2 Kasım 2019 Cumartesi günü yapılacak.