Kütahya'da Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç Müftülüğümüzü Ziyaret Etti

diyanet işleri başkan yardımcısı kadir dinç müftülüğümüzü ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ve Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Güçlü Kütahya'yı ziyaret etti.

DİB Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ilk ziyaretini Kütahya Valiliğine yaptı. Kütahya Valisi Ali Çelik'in makamında gerçekleşen kabulde il Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ekim de hazır bulundu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Kütahya Ulu Camii'nde cuma va'zında cemaate hitap etti. Diyanet TV tarafından Ulu Camii Vaazları ismi ile yayınlanacak olan vaaz ve irşad programında, Dinimizin Evrensel Çağrısı ve Çağrının Önündeki Engeller konusu gündeme getirildi.

Tarihi Ulu Camii'nde haftanın hutbesi Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından irad edildi.

DİB Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ve Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Güçlü, cuma namazı sonrası Kütahya Müftülüğünü ziyaret ederek  merhum il Müftü Yardımcısı İsa Ada hocamızın vefatı sebebi ile taziyede bulundular. Taziyede Kur'an okundu ve dua edildi.

Heyet, Diyanet Gençlik Merkezi, TDV Kitap-Kafe ve Müftülük birimlerini gezdiler. Yürütülen hizmetler ve Külliyenin fonksiyonel yapsı ve hizmetler için memnuniyetlerini belirttiler.

Ziyaret heyeti son olarak, Büyük Zaferin 100. yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile açılan Zafer Camii'ni ziyaret ettiler. Camiinin mimarisi, abidevi yapısı, müştemilatı ile sembol camilerden birisi olduğu belirtildi.

İl Müftülüğü olarak nazik ziyaretleri ve destekleri ile ilimizi onurlandıran değerli DİB Başkan Yardımcımız Kadir Dinç'e ve Teftiş Kurulu Başkanımız Hasan Güçlü'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.