Manisa'da 2019-20 Ara Dönem Kur'an Kursları Hizmet Içi Eğitim Semineri

2019-20 ara dönem kur'an kursları hizmet içi eğitim semineri

21-22 Kasım 2019 tarihlerinde 2019-20 Ara Dönem Hizmet İçi Eğitim Semineri Manisa Diyanet Eğitim Merkezi’nde İl Müftülüğünce düzenlenmiştir. Kur’an-ı Kerim  tilaveti ile başlayan program İl Müftü V. Ramazan ARBA’nın açılış konuşması ile devam etti.

4-6 Yaş ve İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu Öğreticilerine eğitim vermek üzere İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA (Değerlendirme),  MCBÜ İletişim Fakültesi-Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuray YILMAZ SERT (Etkili İletişim Yöntemleri: Öğrencilerle İletişim ve Öğreticilerle İletişim), MCBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Eğitim Fakültesi öğretim Üyesi Gülenaz SELÇUK ( Sınıf Yönetimi), Valide Sultan Anaokulu Rehber Öğretmeni Hasan EREL(Çocuklarla İletişim ve Çocuklarda Görülen Problemlerin Çözüm Yolları), İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Metin SOLMAZ (2019-20 Uygulama Esasları), Şehzadeler İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Fikret YILDIZ (2019-20 İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programı), Murakıp İbrahim DOĞAN (Denetleme ve Rehberlik), Vaiz Gülten KAYRA (Erken Çocuklukta Dini Gelişim ve Mahremiyet Eğitimi), konularını işlemişlerdir. Seminere 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerinden 84 kişi, İhtiyaç Odaklı Öğreticilerden 60 kişi katılmıştır. Kur’an Kursu Öğreticilerinden ( Asiye Gül ÇELEBİ, Rabi YILDIRIM, Gönül ÇULLU, Tuba TÜRKASLAN, Mücahide KURT )’un tecrübe paylaşımları sunumuna müteakip  Eğitim Uzmanı Metin SOLMAZ tarafından genel bir değerlendirme yapılarak seminer sona ermiştir.