Manisa'da Cezaevi Mevlid-i Nebi Haftası" Programı

cezaevi mevlid-i nebi haftası' programı

         2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftasında 08.11.2019 günü E Tipi Erkek ve Kadın Cezaevinde Kandil Programı yapılmıştır.

 

         Kadınlar Programında; Cezaevi görevlisi İlimiz Yunusemre İlçesi Yunusemre Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Semra KESTANECİ ve Şekerci Hüseyin Dede Kur’an Kursu Öğreticisi Hilal ANIK ile birlikte Kur’an-ı Kerim okuyup ilahiler söylemişlerdir.  

         İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA; “Peygamberimiz ve Aile” konulu konuşma yapmıştır.

Konuşmasında: “Aynı alanı paylaşan sizler burada birbirinizle olan iletişimlerinize dikkat etmeniz, kırıcı konuşmamanız, yalan gıybet ve dedi-kodu gibi dinimizce yasak olan davranışlardan arınmamız ve Peygamberimizin (s.a.v.) Aile yaşantısını örnek almamız gerekmektedir.” diyerek konuşmasını tamamlamıştır. Program ilahiler ve dualarla sona ermiştir.

         Erkekler Programında: İlimiz Şehzadeler İlçesi Akpınar Camii İmam- Hatibi Cebrail ÇELİK ve  Karlıpınar Camii İmam- Hatibi Mehmet KURT’ ile birlikte Kur’an-ı Kerim tilavet ederek İlahiler söylemişlerdir.

         İlimiz Cezaevi Vaizi İbrahim KÖZ ve Şehzadeler İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Fikret YILDIZ’ın konuşmaları ve dualarıyla program sona ermiştir.

         Sözkonusu programlara E TİPİ 2. Müdürü Cevat MAKİNİST, Cezaevi Eğitim Birimi Öğretmeni Mehmet TURAN, İnfaz Koruma Memurları, Tutuklu ve hükümlüler katılmışlardır.