Mardin'den Ilk Hac Kafilesi Dua Ve Göz Yaşlarıyla Uğurlandı

mardin'den ilk hac kafilesi dua ve göz yaşlarıyla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 2024 yılı Hac Organizasyonu kapsamında Mardin’den 163 kişilik İlk Hac Kafilesi Mardin Havalimanından dua ve göz yaşlarıyla uğurlandı. Cenab-ı Hakk'ın misafirleri olacak Hacı adaylarının heyecan ve sevinç göz yaşlarıyla uğurlandıkları kafilenin uğurlama heyetinde Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık, Müftülük Personeli ve çok sayıda hacı yakını yer aldı.

İl Müftüsü Türkmen, “Bu gün 163 kişiden oluşan ilk hacı adayı kafilemizi Hz. Peygamber Efendimizin misafirliğine ve kutsal beldelerden Medine'tün-Nebi'ye ve akabinde Beytullah'ı bağrında muhafaza eden Mekke-i Mükerreme'ye dualarla uğurlamaya geldik. Kusur aramak için değil, kusurunu itiraf ve tövbe için Hacca uğurladığımız kardeşlerimize, tertemiz her şeyden arınarak dönebilmeleri, hacı kalabilmelerini diliyoruz. Tüm hacı adaylarımızdan hassaten dua talebinde bulunuyoruz. Hacılarımızın hac ibadetini yapıp, huzur İçinde memleketlerine, evlerine ve sevdiklerine geri dönmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hacları makbûl ve mebrûr olsun ifadelerine yer verdi.