Mersin'de Bir Aileye Daha Umut Olduk

bir aileye daha umut olduk

Mersin İl ve ilçe müftülüklerimizce Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında yürütülmekte olan yardım faaliyetleri aralıksız sürerken bir yandan da zor durumda olan aileler müftülüklerimizce din görevlilerimizden oluşturulan Çalışma Gruplarınca mahallelerde tek tek tespit ediliyor.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ve Toroslar İlçe Müftüsü Vekili Osman Hazır, bir dükkânda oturdukları tespit edilen dört çocuklu ve babaları Suriye’deki savaşta ölen aileyi ziyaret ederek içerisinde bulundukları zor yaşam mücadelesini yerinde incelediler.

Gördüğü manzara karşısında hayli etkilenen İl Müftüsü Dr. Kondi ise yaptığı açıklamada; “Suriye Halep’ten gelen bir aile. Babalarını oradaki savaşta kaybetmişler. Din görevlisi arkadaşlarımız tespit etmişler, kaldıkları yer malum olduğu üzere yaşamak için müsait değil. Hayır sahipleri ile görüşerek onları daha iyi bir yere taşıyacağız ve daha iyi imkan sağlayacağız. Ramazan ayı boyunca da bu ailenin gıda yardımını temin etmiş olacağız. Hayır sahiplerimizin yardımlarını Türkiye Diyanet Vakfına bekliyoruz. Bizler Türkiye Diyanet Vakfı olarak doğru adrese doğru elden bu yardımları teslim ediyoruz. Allah tüm hayır sahiplerimizden razı olsun” dedi.  

Aileye ilk olarak gıda yardımı yapıldı ve Toroslar İlçe Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı Şubesince de hayırseverlerin yardımlarıyla yeni bir eve taşınmaları için çalışmalar başlatıldı.