Muş'ta "evliliğe Ilk Adım" Semineri Düzenlendi.

'evliliğe ilk adım' semineri düzenlendi.

“Evliliğe İlk Adım” Semineri Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Evliliğe İlk Adım projesi kapsamında Muş İl Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi.

İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen seminere, evliliğe ilk adımını atan on çift katıldı.

Gün boyu süren eğitimlerin ilk dersi İl Müftüsü İbrahim Halil Demir tarafından verildi. İl Müftüsü Demir, “İnsan bir yuva kurduğunda hem bedeni hem de ruhu için sağlam bir sığınağa kavuşur. Evlilikle iffet ve onur korunur. Evlilikle temiz bir nesle sahip olunur. Evlilikle haneler bereketlenir. Evlilikle Rahman’ın rahmetine mazhar olunur. Evlilikle iki insan, nikâh gibi “ağır bir sözleşmeye” imza atarak eş olur. Tek başına olmaktan kurtulur, can yoldaşına kavuşur” dedi.

Daha sonra söz alan Din Hizmetleri Uzmanları Lütfü Çobanoğlu, Mesut Koçer, Kenan Babayiğit ve Vaiz Emin Ülker evliliğin önemi ve yüklediği sorumluluklar hakkında konuşma yaparak yeni çiftlere saadet ve huzur dileklerinde bulundular.