Nevşehir'de Yüzlerce Kişi Mursi Için Duaya Durdu

nevşehir'de yüzlerce kişi mursi için duaya durdu

Nevşehir Merkez Fişekçi Camii’nde Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün Muhammed Mursi için kıldırdığı gıyabi cenaze namazına, çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çağrısı üzerine ülke genelinde öğle namazını müteakiben il ve ilçe müftülükleri Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı düzenledi.

Nevşehir Merkez Fişekçi Camii’nde Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün kıldırdığı gıyabi cenaze namazına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Mashar Bağlı’nın yanı sıra siyasi ve idari erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Milletinin özgür iradesiyle seçilmiş ancak darbe ile görevinden alıkonulmuş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, hapishanede yıllarca çile çekerek şehadet şerbetini içmiştir. Müslümanların kardeş olduğunu, sevinçlerin paylaşıldıkça nasıl çoğalacaksa acı ve üzüntülerin de paylaşıldıkça azalacağını söyleyen İl Müftüsü Öztürk,  “Mü’min Mü’minin kardeşidir. Mü’min Mü’mine zulmetmez. Mü’min Mü’mini zalime teslim etmez. Mü’minler bir uzvun azası gibidirler. Biri acı duyarsa diğeri de aynı acıyı hisseder ve rahatsız olur.” Mealindeki hadisi şeriften hareketle mısırdaki Müslüman kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Bunun için bugün burada gıyabi cenaze namazı kılacağız. Allah namazımızı ve dualarımızı kabul eylesin. Büyük dava ve mücadele adamı olan Mısır’ın Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye Allahtan rahmet, dava arkadaşlarına, yakınlarına ve Ümmeti Muhammed’e başsağlığı diliyorum.” dedi.