Niğde'de Hacı Adaylarına Yönelik Düzenlenen Eğitim Seminerleri Sona Erdi

niğde'de hacı adaylarına yönelik düzenlenen eğitim seminerleri sona erdi

Niğde İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Niğde’den kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik Hac Eğitim Semineri düzenlendi.
24-25 Nisan 2024 tarihleri arasında Çamardı İlçesi Merkez Camii ve  Niğde Merkez Fatih Sultan Mehmet Camii’nde, 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Bor İlçesi Paşa Camii’nde iki gün süren seminerlere İl Müftüsü Osman Ayas, İl Müftü Yardımcıları Kadir Atay ve Mücahit Göktaş, Çamardı İlçe Müftüsü Fatih Bitirir, Bor İlçe Müftüsü İsmail Çakır, İl Müftülüğü Şube Müdürü Yener Kalender, İl Müftülüğü Vaizi Hatice Tosuner, din görevlileri ve hacı adayları katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman Ayas, “Hac tevhid, sabır ve ahlak eğitimidir. Hac bir arınma sürecidir. Hac hayatımızın anlamlı yolculuklarından biridir. Her yolculuk gibi içerisinde güzelliklerle birlikte zorlukları da barındırmaktadır.” dedi. İl Müftüsü Ayas, daha sonra Uygulamalı Hac İbadeti ve Hac Menasiki konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
Seminerde, İl Müftüsü Osman Ayas tarafından Uygulamalı Hac İbadeti, Hac ve Umre Menasiki, İl Müftü Yardımcıları Kadir Atay ve Mücahit Göktaş tarafından Mekke ve Medine’de Ziyaret Yerleri ile Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı ve Hac Yolculuğunda Önemli Hususlar, İl Müftülüğü Şube Müdürü Yener Kalender tarafından Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci, İl Müftülüğü Vaizi Hatice Tosuner tarafından Kadınlara Özgü  Durumlar konulu sunumlar gerçekleştirildi.
İlimizden hac kafilesi 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü kutsal topraklara hareket edecek.