Rize'de Mevlid Kandili Dualarla Idrak Edildi

mevlid kandili dualarla idrak edildi

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in (sav) doğum günü olan Mevlid Kandili, yurdun tüm camilerinde olduğu gibi ilimiz ve ilçelerinde de dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Mevlid Kandili münasebetiyle camilerde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve İslam dünyası için dualar edildi. Camileri dolduran genç, yaşlı, kadın erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine mazhar olabilmek için açtı.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kâinatın baş tacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu kendisine borçlu olduğumuz, müstesna şahsiyet, Peygamberimiz için okunan Kur´an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler dinlenirken O´nun huzurunda olmanın lezzeti tadıldı.

İlimiz Merkez Şeyh Camii’nde düzenlenen Mevlid kandili özel programında ise İl Müftümüz İsmail Yalçın, Hz. Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarına değinirken, Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Aile” teması çerçevesinde ailede adaletin, ihsanın, fedakârlığın, sorumluluk bilincinin, istişarenin, karşılıklı yardımlaşma ve anlayışın hâkim kılınmasının, eşlerin birbirine güven duyması, sevinç, mutluluk ve kederlerini paylaşmasının öneminden söz etti. Hazreti Peygamberin aile hayatının çağları aşan güzelliklerle dolu olduğunu ifade eden Müftü Yalçın, Peygamberimizin tüm aile fertlerine karşı daima merhametle, adaletle, iyilik ve güzellikle yaklaştığını, bütün ilişkilerinde insan onuruna saygıyı esas aldığını söyledi.

Kandil münasebetiyle tüm camilerimizde düzenlenen programlarda Kur’an-ı Kerim, ilahi, kaside ve salavatlar okunarak dualar edildi. Bazı camilerimizde Peygamber Efendimizin mübarek sakal-ı şerifi ziyarete açıldı.

Mevlid kandili Kur’an kurslarımızda da çeşitli etkinliklerle kutlandı.