Sakarya Il Genelinde Gençlere Yönelik Itikâf Programları Başladı

sakarya il genelinde gençlere yönelik itikâf programları başladı

Sakarya İl Genelinde Gençlere Yönelik İtikâf Programları Başladı

Sakarya İl Müftülüğünün gençlere yönelik itikâf projesi Cami Seni Bekliyor bu sene de uygulanmaya başlandı.

İl Müftülüğünün 2018'den beri muhtelif zamanlarda uyguladığı projenin Ramazan ayı etabı gençleri camilerde itikâf yapmaya davet ederek onların bir günlük itikâflarını programlamak ve uygulamak şeklinde gerçekleştiriliyor. İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin’in sorumluluğundaki projenin bu dönem il koordinasyonu, proje sahibi Uzman Vaiz Nagihan Koç, Din hizmetleri Müdürü Ercan Balaban ve Din Hizmetleri Uzmanı Fuat Ak tarafından yürütülüyor. Proje, ilçelerde İlçe Gençlik Koordinatörlükleri tarafından uygulanıyor.

Proje kapsamında itikâf programlarına başlandı. 22 ve 23 Nisan'da Ferizli, Söğütlü, Kaynarca, Geyve, Karapürçek, Kocaali ve Serdivan ilçelerinde, İlçe Gençlik Koordinatörlükleri tarafından itikâf programları yapıldı. Bu programlarda gençlere namaz, cami, tefekkür, zaman bilinci, sosyal medya gibi konularda sohbet yapıldı. Hz. Peygamber’in hiç terk etmediği sünneti itikâf ve önemi hakkında bilgiler aktarıldı.

“Cami Seni Bekliyor” İtikâf programları Kadir Gecesine kadar farklı ilçelerde devam edecek.