Siirt'te Regaip Kandili Idrak Edildi

regaip kandili idrak edildi

Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, Siirt’teki camilerde manevi coşku içinde, dua ve ibadetlerle ihya edildi.

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece olan Regaib Kandili, Türkiye'de ve İslam âleminde coşku ile idrak edildi. Üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili, tüm İslam âleminde olduğu gibi Siirt'te de bütün camilerde manevi bir coşku ile karşılandı.

Başta Abdulhakim Sancak, Ulu, Ensar ve Tillo’daki camiler olmak üzere, tüm camilerde düzenlenen kandil programlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, geceyi namaz kılıp dua ederek geçirdi.

Programda din görevlileri Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu. Vatandaşlar yapılan dualara icabet etti.

Üç aylar ve kandil gecelerinin bir fırsat olduğunu ifade eden Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, bu aylarda muhasebe yapılması ve ibadetlerin artırılması gerektiğini belirterek Peygamber Efendimizin tavsiyesine uyup bol bol tövbe istiğfarda bulunarak ebedi saadetimizi kurtaracak bir hayat yaşamamız gerektiğini söyledi.