Sinop'ta Beşiktaş 4-6 Yaş Kur'an Kursu Açıldı

beşiktaş 4-6 yaş kur'an kursu açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik olarak uyguladığı Kur’an Kursu projesi kapsamında Sinop’un Ayancık ilçesinde Beşiktaş 4-6 Yaş Kur’an kursu açıldı.

Beşiktaş Mahallesi Köprübaşı Camii bünyesinde hizmete açılan 4-6 Kur’an kursu öğrencileri ile buluştu. “2022-2023 eğitim öğretim yılında Ayancık İlçesinde üçüncü 4-6 Yaş Kur'an kursunu hizmete açmanın haklı sevinç ve gururunu yaşıyoruz.” diyen Ayancık İlçe Müftüsü Ömer Faruk Kıvrak sözlerine şöyle devam etti: Elhamdülillah TDV Sinop Şubesi ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile yapımı tamamlanan Beşiktaş Mallesi 4-6 yaş Kur’an Kursumuz öğrencileriyle buluştu. İslam'da bir çocuğun eğitiminin anne karnındayken başladığını bilmekteyiz. Öyle ki Osmanlı Devleti’nde 4 yaşına gelen bir çocuk 4 yaş 4 ay 4 günlükken sıbyan mektebine (Ana okulu) teslim edilip dualarla eğitime başlanırdı. İşte bizlerde bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılında yavrularımızın şahsiyetlerine önemli izler bırakmak istiyoruz. Çocuklarımız hem eğlenerek, hem öğrenerek ahlaki değerlerini, büyük ve küçüğünü, arkadaşları ve çevresi ile iletişimi gibi değer ve yargıları okul öncesinde yavrularımıza vermek istiyoruz. Bu 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun meydana gelmesinde maddi ve manevi emeği geçen tüm hayırseverlere gönülden minnettarız, İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Beşiktaş 4-6 yaş Kur’an Kursuna 15 öğrencinin kayıt yaptırarak eğitime başladığı belirtildi.