Sinop'ta "kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş"

'kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş'

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile “Kurbanını Paylaş Kardeşinle yakınlaş” sloganı çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında organize ettiği vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu için bağışları kabul etmeye başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sinop il müftüsü Mustafa Düzgüney “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlattığı vekalet yoluyla kurban organizasyonu için bağışları kabul etmeye başladı. Kurban bağışı kampanyası bankalardan yapacak vatandaşlarımız için 19 Temmuz 2021 tarihi , il ve ilçe müftülüklerinden bağış yapacaklar için 20 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecektir. Buradaki amacımız Sadece fakirlere et ulaştırmak değil görevimiz; kapalı kapıları açmak, kilitli kalpleri fethetmek, yaraları sarmak ve İslam'ın kardeşliğini yüreklere taşımaktır görevimiz. O yüzden bizler gönülleri fethedebilmek, yaralı kalplere bir nebze de olsun merhem olabilmek ve islam kardeşliğini pekiştirmek için var gücümüzle gayret etmemiz gerekmektedir. Bu sebeple imkanı olanların kurban bağışlarını almaktır. Dileyen vatandaşlarımızın kendi kurbanlarını kestikleri gibi ikinci kurbanlarını vekalet yoluyla Türkiye Diyanet Vakfına verdiğinde, yurt içindeki ihtiyaç sahibi aileler, yurt dışında da yine ihtiyaç sahibi insanlar bu bağışlardan istifade edeceklerdir. Geçtiğimiz yıl halkımızın büyük teveccühü ile gerçekten güzel bir rakamla vekalet aldık ve emanetlerini yerine getirdik. Pandemi sebebiyle bu yıl da dünyanın 149 ülkesi 125 bölgesinde kesilmek ve dağıtılmak üzere vatandaşlarımızın teveccühleri ile vekalet yoluyla kurbanlarını bekliyoruz. İnşallah emin ellerle emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Vekalet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların yurt içinde 1.125 TL yurt dışında ise 925 TL olarak belirlenen kurban bedellerini Türkiye Diyanet Vakfı veya banka şubelerine yatırmak suretiyle veya Türkiye Diyanet Vakfı resmi internet sitesi üzerinden kampanyaya katılabilecekler. ” dedi.

Sinop’tan  Vekalet yoluyla Kurban Kesim organizasyonu katılmak isteyen vatandaşlarımızın  İl Müftülüğümüze veya Fetih Baba Mescidi önünde bulunan görevlilerimize makbuz mukabilinde bağışlarını yapabilirler.