Sivas'ta Müftü Pehlivan, Kandil Mesajı Yayımladı

müftü pehlivan, kandil mesajı yayımladı

İl Müftüsü Remzi Pehlivan Mevlid Kandili münasebetiyle kandil mesajı yayımladı.

Müftü Pehlivan mesajında; Kur’ân-ı Kerîm’de, imandaki kemâli ve ahlâkî yetkinliği ile yolunu takip etmemiz istenen, âlemlere rahmet olarak gönderildiği belirtilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin iman, Kur’ân ve ahlâk nûru ile dünyayı teşriflerinin yıl dönümüne kavuşmuş bulunuyoruz. Bizlere bu mutluluğu yaşatan Rabbimize sonsuz hamd-ü senâlar olsun. dedi.

Pehlivan sözlerine şöyle devam etti, Sevgili Peygamberimiz (sav), cehâletin, zulmün ve diğer insânî değerlerin büyük ölçüde zedelendiği, tevhîd inancının yok olmaya yüz tuttuğu bir dönemde Yüce Rabbimizin bir lütfu olarak tüm insanlığa inanç, ibadet ve ahlâkî sahada yol gösterici olarak gönderilmiştir. O’nun (sav) getirdiği son ilâhî vahiyle gönüller iman nûru ile tanışmış, ibadet hissiyâtı ile huzur iklimi terennüm edilmiş ve ahlâkî güzellikler ile paha biçilemez değerdeki mutluluk diyarının kapıları insanlara açılmıştır. Dünyevîleşmenin tesiri ile gönülleri imânın kemâline hasret kalan, hayatları ibâdetlerin huzur iklimine özlem duyan ve ahlâkî yozlaşmanın tesiri ile gerçek manadaki mutluluğa susamış insanların Efendimiz (sav) vasıtasıyla kâmil imâna, ibâdetlerin huzur iklimine ve gerçek mutluluğa yol bulan sahâbe-i kirâm ( r. anhüm) ve sonraki nesiller gibi bugün bizler de Efendimizin (sav) yol göstericiliğine muhtacız. O’nun rahmet yüklü mesajlarının anlaşıldığı ve yaşandığı bir dünyayı görüp, dünyevî ve uhrevî mutluluğun yolunu seyre duracağımız günlerin özlemi ile Sevgili Peygamberimizin (sav) mübarek doğumlarının yıl dönümün olan Mevlîd Kandilinizi tebrik ediyor, bütün insanlığa bu kutlu doğumun hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.