Sivas'ta Tashih-i Huruf Kursu Bitirme Sınavı Gerçekleşti

tashih-i huruf kursu bitirme sınavı gerçekleşti

Sivas İl Müftülüğü bünyesinde 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı döneminde açılan Tashih-i Huruf kursunda eğitim alan 26 din görevlisi bitirme sınavına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla açılan ve 6 ay süren kursa İl ve İlçelerde görev yapan 26 din görevlisi katılmaya hak kazandı.

Sivas İl Müftülüğü Kadıburhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezinde 6 aylık Tashih-i Hurf Kursunu tamamlayan din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği komisyon karşısında kurs bitirme sınavına katıldı.

Sınavı başarıyla tamamlayan din görevlileri bitirme belgesi almaya hak kazanacak.