Tokat'ta Hac Semineri Düzenlendi

tokat'ta hac semineri düzenlendi

Tokat İl Müftülüğü tarafından 2024 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik Hac Eğitim Semineri düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac vazifesini yerine getirmek üzere Tokat’tan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik 8-9 Mayıs tarihlerinde Karşıyaka Merkez Camii Mehmet Emin Saraç Konferans Salonu'nda Hac Eğitim Semineri düzenlendi.

Seminer, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İl Müftüsü Esat Yapıcı açılış konuşmasında hac ibadetinin önemini vurguladıktan sonra, hacı adaylarına ibadet bilinci ve hac ibadeti hakkında bilgiler verdi. Hacı adaylarına Allah'ın rızasına uygun bir şekilde haccı tamamlamalarını dileyerek, Rabbim yapacak olduğunuz Hac ibadetinizi mebrur haclardan eylesin dedi.

Seminerde şu konularda bilgiler verildi:
* Hac ve Umre Bir Arada Yaşama Bilinci - Hac Yolculuğunda Önemli Hususlar: İl Müftü Yardımcısı Nuri Tapan
* Haccın Hikmeti ve Sembolleri Anlamı - Uygulamalı Hac İbadeti: İl Müftü Yardımcısı Ali Tuna
* Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık - Hacda Çevre Bilinci: Din Hizmetleri Uzmanı Keramettin Genç
* Mekke Ziyaret Yerleri - Medine Ziyaret Yerleri: Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Emin Kılıç
* Kadınlara Özgü Konular: Vaize Hacer Şahin Yıldız

Seminer, İl Müftüsü Esat Yapıcı tarafından katılımcılara belgelerin verilmesiyle sona erdi.