Tokat'da Il Müftülüğü Personeline Arapça B-1 Kursu Düzenlendi

il müftülüğü personeline arapça b-1 kursu düzenlendi

İL MÜFTÜLÜĞÜ PERSONELİNE ARAPÇA B-1 KURSU DÜZENLENDİ

Tokat İl Müftülüğü ve İl Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile müftülük personellerine yönelik 320 saatlik Arapça B-1 kursu düzenlendi.

Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Emin Kılıç ve İl Vaizi Veysel Polat tarafından Sümbül Baba Tekkesinde verilen eğitime toplamda 13 personel katılarak, kursu başarı ile tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Arapça B-1 sertifikası almaya hak kazandı.

Kursu başarı ile tamamlayan personele, 1 Eylül Perşembe günü, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu makamında belgeleri teslim etti.

Belge teslim töreninde konuşan İl Müftüsü Pamuklu: “Öncelikle büyük özveri ve gayretle devam edip nihayete erdirdiğiniz Arapça kursunun hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bir din görevlisi kendi alanına tam olarak hakim olmalı ve kitabımız Kur’an-ı Kerimin dilini çok iyi bir derecede bilmelidir. Ancak bu şekilde karşımızdaki insanlara, Kur’an-ı Kerimin öğütlerini güzel bir şekilde anlatabilir ve aktarabiliriz. Tamamlamış olduğunuz bu kurs sadece mesleki hayatınızda değil günlük hayatınızda ve çalışmalarınızda da sizlere birçok katkılar sunacaktır. Ahmet Rasim’in de dediği gibi: ”Bir lisan bir insan, iki dil iki insandır.”. Eğer siz iki dili birden ayırarak konuşabiliyorsanız siz iki insanı temsil ediyorsunuz demektir. Bu duygu ve düşüncelerle bu eğitimi başarı ile tamamlayıp sertifika almayı kazanan personelimizi tebrik ediyor, bu eğitimi veren Din Hizmetleri Uzmanımız Mehmet Emin Kılıç ve İl Vaizimiz Veysel Polat’a başarılar diliyorum.” dedi.