Trabzon'da 2024 Yılı Hac 1. Gün Eğitim Seminerleri Yapıldı

2024 yılı hac 1. gün eğitim seminerleri yapıldı

 

Diyanet işleri başkanlığı 2024 yılı hac organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla il müftülüğümüz niyazi şahinbaşoğlu konferans salonunda hac eğitim seminerleri başlatıldı.

Mayıs ayında yola çıkacak olan hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenlenen seminerlerin hafta boyunca il ve ilçe müftülüklerimizde devam edecektir.

Seminerin açılışında konuşan il müftüsü selami aydın” hacca gideceksiniz doya doya oraları yaşayacaksınız. Ve inşallah salimen dönüp geleceksiniz, oraya gittiğiniz zaman otellerde gerekse kabe’ye giderken, tavaf ederken, arafat’a çıkarken, müzdelife’ye inerken, müzdelife’de tavaf yaparken, tekrar kabe’yi tavafa giderken hülasa her yerde allah teala’nın lütfuyla rahat ve huzurlu bir şekilde gidip geleceksiniz. Çıkacağınız bu kutlu yolculuğun şimdiden hayırlı olmasını, yapacağınız hac ibadetinizin makbul olmasını, hayırla gidip hayırla gelmenizi yüce rabbimden niyaz ediyorum. dedi.

Düzenlenen seminerin 1. Gününde il müftüsü aydın hac yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlık, il müftü yardımcısı haydar bektaşoğlu haccın hikmeti ve sembollerin anlamı, uygulamalı hac ibadeti, hac ve umre menasiki, , ortahisar ilçe müftüsü dr. Selami bağcı hac ve umrede bir arada yaşama bilinci “, konulu sunum yaptı.