Türkiye Birincisi Kahramanmaraş'tan çıktı

türkiye birincisi kahramanmaraş'tan çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” sloganıyla çevirimiçi olarak düzenlediği “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” 14-18 yaş arası erkek çocuklar kategorisinde birinci olan Mehmet Ali Sarıtürk'e hediyesi Kahramanmaraş Ulu Camii'nde düzenlenen programla takdim edildi. Kur'an Kursu Öğreticisi Harun Başboğa'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Celal Sürgeç'in yaptığı vaaz ile devam etti. Celal Sürgeç vaazında Kur’an ve Hafızlık eğitiminin önemine değindi. Kahramanmaraş’ın hafızlık müessesesine çok önem verdiğinin altını çizen Müftü Sürgeç Kahramanmaraş’ın Türkiye genelinde Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarında devamlı surette dereceler yaptığını belirtti. Hafızlık kurslarında görev yapan yönetici ve öğreticilerin gösterdikleri üstün gayretlerle adeta destan yazdıklarını ifade eden Müftü Sürgeç bu başarılarından dolayı personeline teşekkür etti.

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencisi, Kur’an-ı Kerimi güzel okuma Türkiye birincisi Hafız Mehmet Ali Sarıtürk, 1. ci olduğunda okuduğu Kasas Suresi 83-88.ci ayetlerini Ulu Camide tekrar okuyarak cemaate Kur’an ziyafeti sundu. Hafız Sarıtürk okuduğu Kur’an tilavetiyle ulu Cami kubbelerinden hoş bir seda yankılandı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 15 bin TL’lik hediye çeki ve İl, İlçe Müftülüklerinin altın takdimi ile devam eden program, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir’in yaptığı dua ile sona erdi.