Uşak'da Görevlilerimize Temel Aile Bilinci Eğitimi Semineri Verildi

görevlilerimize temel aile bilinci eğitimi semineri verildi

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapmaktadır. Aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar planlamaktadır. Bu çerçevede toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkânına sahip imam-hatip ve müezzin kayyımların kendileri ve ailelerinden başlayarak model olma misyonuna katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Bu bağlamda; imam-hatip ve müezzin kayyımlara Kur'an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla 06-08 Ocak 2020 tarihleri arasında İlimiz Müftülüğüne bağlı Fatih Kur’an Kursu Konferans salonunda “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesini gerçekleştirilmiştir.

İl Müftüsü Kazım GÜZEL;“Ailem ve Ben” ve “Ailemde Bir Çocuk Var”

İl Vaizi Mürsel KARAKAŞ; “Ailemde Bir Genç Var” ve “Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum”

İl Vaizi Cihangir IŞIK; “Ailemde Bir Engelli Var” ve “Akrabalarım Var”

İl Uzman Vaizi Zekeriya KARACA; “Ailemin İletişim Dili” ve “Ailemde Bir Yaşlı Var”

İl Vaizi Yusuf DOKUR; “Ailede İffet ve Mahremiyet” ve “Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum”

İl Vaizi Tuncer ZERDALİ; “Ailem Dağılmasın” “Ailemde Merhamet İstiyorum” konularında seminer verdiler.

“Temel Aile Bilinci Eğitiminin” hedef kitlesi Uşak Merkez ve Köylerinde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar olan birinci aşaması tamamlanmış olup, hedef kitlesi cami cemaati olan ikinci aşaması ise cami görevlilerimiz tarafından kendi camilerinde 17 Şubat-15 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

“Temel Aile Bilinci Eğitimine” katılan tüm görevlilerimize Seminer sonunda “Katılım Belgesi” verildi.