Van'da Hacı Adaylarına Eğitim Semineri

van'da hacı adaylarına eğitim semineri

Van İl Müftülüğü tarafından 2024 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik Hac Eğitim Seminerleri gerçekleştirildi.

İpekyolu İlçe Müftülüğüne bağlı Yukarı Norşin Camii'nde düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, hacı adaylarına gidecekleri kutsal yolculuk hakkında bir konuşma yaparak hicazda yapacakları ibadetler hakkında tavsiyelerde bulundu.

Seminerde, İl Müftü Yardımcıları Abdullah Temizkan ve Melike Seyitoğlu Özkan ile Hac ve Umre Şube Müdürü Mahmut Çakır Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki konusunda hacı adaylarına uygulamalı hac ile ilgili umre, ihram ve haccın sembolleri gibi önemli konularda hacı adayları bilgilendirdi.

Hacı adaylarına hitaben konuşan İl Müftü Yardımcısı Temizkan; “Eğitim programımıza hoş geldiniz. Sizler gerçekten şanslı insanlarsınız. Cenabı Allah milyonlarca insan arasından sizlere bu nimeti bahşettiği için gece gündüz şükretmeniz lazım.

Tabi bu aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Bunca insan arasından seçilmeniz dolaysıyla Başkanlığımızda hac ibadetinin daha sağlıklı bir şekilde yürümesi sizin de ibadetlerinizi daha doğru sahih bir şekilde yapabilmeniz için eğitim programımız son derece önemlidir. İnşallah başkanlığımızın belirlediği konularla ve tecrübelerimizle sizlere hac konusunda önemli bilgiler sunarak rehberlik edeceğiz.

Hacca gitmeden önce işin ciddiyetini ve önemini kavramanız için bu seminerler son derece önemlidir. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

Temizkan konuşmasını şu ifadelerle tamamladı. “Cenabı Allah seminer programımızı hayırlara vesile kılsın. Rabbim hacılarımızın sağlık huzur içerisinde mebrur bir hac yapmalarını nasip etsin.”

Seminerin ardından Van İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal, namazlık, tesbih ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.