Yalova'da Geçmişten Günümüze üretim Ve Tüketim Ekseninde Kadın

geçmişten günümüze üretim ve tüketim ekseninde kadın

Yalova İl Müftülüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Raif Dinçkök Konferans Salonunda İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı tarafından kadınlara yönelik konferans verildi.

Konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı tarafından ‘’Geçmişten Günümüze Üretim ve Tüketim Ekseninde Kadın’’  konulu konferans verildi.

Konuşmasında kadınların Allah’a kul olma ve Peygamberimize sahabi olma hususunda erkeklerle eşdeğer konumda oldukları; kadınların tarih boyunca ilim yolculuğunda çok önemli hizmetler yaptığından bahsetti. Üreten kadının hayata ve kendisine değer kattığı; gelecek nesillerin yolunu aydınlattığını İslam tarihinden örnekler vererek anlattı. Medine çarşısında ticaret yapanlar arasında hanım sahabiler de vardı. Esma bnt Mahreme güzel koku satardı. Kayle iyi bir tüccar hanımdı. Bilimsel hayatta da kadınlar, çok önemli faaliyette bulunmuşlardır. Mesela Madrid’li Fatıma, astronomi alanında babası ile beraber çalışarak; usturlab aletini icat etmiştir. Günümüzde kadın, her şeyden önce var olan bu israfa dur diyecek ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakmak için çabalayacaktır.

Programa Yalovalı kadınlar, yoğun ilgi gösterdiler.