Yozgat'de Ilçe Müftüleri Toplantısı

ilçe müftüleri toplantısı


Çayıralan İlçe Müftülüğü ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Salih Sezik,  İl Müftü yardımcıları Aybala Tuğba Uzuner, İsmail Karadavut, Süleyman Eroğlu ve on üç İlçe Müftüsü katıldı.


İl Müftüsü Salih Sezik başkanlığında gerçekleşen toplantıda İl genelinde eğitimle alakalı müftülük hizmetlerimiz alanında Yatılı Kur’an Kurslarının durumu ve Yaz Kur’an Kurslarının (Diyanet TV) den gerçekleştirilmesi ve kayıtların artırılması yönünde çalışmalar yapılması görüşüldü. Yatılı Kur’an Kurslarının periyodik aralıklarla ilçe müftüleri tarafından denetlenmesi ve Covid – 19 tedbirlerinin alınması hususuna dikkat çekildi. Beş vakit namaz ve cuma namazlarının camilerde kılınmasına yönelik tedbirler, Camilerin periyodik olarak denetlenmesi ve lavaboların açılması konuları istişare edildi. 15 Temmuz günü münasebetiyle düzenlenecek programlar görüşüldü.
İlçelerimizde Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının açılması yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2020 Yılı Kurban Hizmetleri Kapsamında Başkanlığımızın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla hazırlanan kampanyanın duyurulması ve vekâletle kurban organizasyonu konuları görüşüldü.
İl Müftümüz Salih SEZİK, toplantının sonunda görevine yeni atanan Çayıralan İlçe Müftüsü Şaban Çakır’a hayırlı olsun dileklerinde bulunarak başarılar diledi.