Yozgat'de VekÂlet Kurbanla Bir Yetime Dokun

vekÂlet kurbanla bir yetime dokun

 

İl Müftümüz Salih Sezik Basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 İl Müftümüz Salih Sezik, düzenlediği basın toplantısında ulusal ve yerel basın mensuplarıyla buluştu.  2018 yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulanan Sezik, vekâlet yolu ile kurban bağışları hakkında bilgi verdi. Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesine yapılan vekâletle kurban bağışına İl Müftülüğü olarak önem verdiklerini hatırlatarak, geçen yıl 2500 hisse kurban sayısına ulaştıklarını bu yıl ise hedeflerinin 3000 kurbanı geçmek olduğunu söyleyerek vatandaşları kurban bağışına davet etti.

Müftümüz Sezik, TDV Yozgat Şubesi olarak 2018 Yılı Kurban Bayramında İl geneli yapılan kurban organizasyonunda 1.541 Hisse Kurban bağışı alınmıştır. Ayrıca internet üzerinden yapılan bağışlarla birlikte 2500 Hisse kurban sayısına ulaşılmıştır. 2019 Yılı kurban organizasyonu çalışmaları başlamış olup Yurtiçi 890 TL Yurtdışı 725 TL hisse bedeli ile bağışlar kabul edilmeye başlamıştır. Çapanoğlu Cami ve PTT önündeki stantlarımızdan, Yozgat İl Müftülüğümüzden, Camilerimizden, TDV Yozgat şubesinden, İlçe müftülüklerinden bağışlar kabul edildiğini belirti.  İl Müftümüz Salih Sezik, 2018 Yılında ilimizde 65 Adet (455 Hisse ) vekâletle kurban kesimi yapılmış ve ihtiyaç sahibi 600 aileye, ilimiz Bölge Yatılı Kur’an kursu, Bilal Şahin Kur’an kursu, İmran Kur’an kursu ve diğer Kur’an kurslarımıza ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurduna dağıtılmıştır. 2019 Yılında ise 110 Adet (770 Hisse ) kurban kesimi planlanmakta olup ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve Kur’an kurslarımıza dağıtımı yapılacaktır”dedi.

İl Müftümüz Salih Sezik toplantının sonunda çeşitli hediyeler takdim ederek, basın mensuplarıyla TDV Yozgat Şubesini ziyaret etti.