Yozgat'tan Rasulay'a Gönül Köprüsü

yozgat'tan rasulay'a gönül köprüsü

Yozgat’ın sıcak yardımları bu kez de Suriye’nin Rasulayn  bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. İl Müftümüzün de katılımı ile gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri Suriye'nin Rasulayn bölgesindeki yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı.

 

MAZLUMUN YANINDAYIZ

Müftümüz Salih Sezik, Türk Milleti’nin her zaman mazlumun yanında olduğunu belirterek, “Öncelikle Allah yolumuzu açık eylesin. Bu yardımları yapan Yozgat halkına ben şükranlarımı sunuyorum, gönülden teşekkür ediyorum” dedi.


EV YAPTIRDIK

Yozgat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubeleri olarak bu tür çalışmaları sıklıkla gerçekleştirdiklerini dile getiren Müftümüz, “Bundan önce de defaatle birçok insani yardım malzemesi gönderdik. Hatta orada 1 tanesi 6 bin liradan yirminin üzerinde de ev yaptırdık hayırseverlerin katkılarıyla. Şu anda da yine bu doğrultuda yaklaşık 200-250 bin liralık gıda- insani yardım malzemesi ulaştıracağız. Bazı hayırseverlerimizin katkılarıyla yapımı devam eden evleri yerinde ziyaret edeceğiz, yenilerinin temelini atacağız. Ben burada bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

YERLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ

İl Müftümüz Salih Sezik, yardımların ne ilk ne de son olduğunu her zaman mazlumun, ihtiyaç sahibinin yanında olacaklarını belirterek, “Bu bizim aslında ilk gönderdiğimiz yardım değil. Ben de bizzat arkadaşlarımla beraber başında bulunacağım. Orada Rasulayn bölgesinde yetimlerin kampı var; o kampta yetimleri, çocukları ziyaret ederek bu yardımları elbirliği ile yerlerine ulaştıracağız. Döndükten sonra da biraz daha yardımlarımız var onları da Yozgat’ta ihtiyacı olan kardeşlerimize ulaştıracağız inşallah” ifadelerine yer verdi.