Zonguldak'ta 2024 Yılı Hac Semineri Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile acenteler aracılığıyla Hac ibadetini yerine getirmek üzere kayıt yaptıran Hacı adaylarına Hac Seminer Programı düzenlendi.

Seminere Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kayıt yaptıran Zonguldak Merkez, Kilimli ve Kozlu İlçelerinden  66 Hacı adayına ilave olarak diğer illerden kayıt yaptıran 35 hacı adayı da katıldı. Toplam 101 hacı adayının katıldığı seminer Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Seminerde Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı, Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci, Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri, Hac ve Umre Menasiki, Hacda Çevre Bilinci, Kadınlara Özgü Konular, Temel Sağlık Bilgileri, Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık konularına yer verilirken Hac İbadetinin uygulamalı anlatımı Kabe maketi aracılığıyla yapıldı. Seminerede İl Müftüsü Aşır Durgun'un yanı sıra İl Müftü Yardımcıları ve Şube Müdürleri görev aldı. Seminer sonunda Hacı adaylarına İl Sağlık Müdürlüğü tarafından menenjit aşısı yapıldı. Ayrıca her bir Hacı adayına Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Katılım Belgesi verildi.