Zonguldak'ta "kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" Temalı Zekat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Din görevlilerine yönelik 2022 yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar’ın katılımıyla gerçekleşti.

Zonguldak İl Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile sürdürülen zekat hizmetleri tanıtım toplantısı düzenlendi.

“Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin” teması başlığı altında yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Aşır Durgun; Zekat ibadetinin delillerine değindi. Müftü Durgun; yapılan bu faaliyetlerle ülke içinde ve dışında bir çok insanın hayır duasını aldığımızı, bugün icra ettiğimiz tanıtım toplantısının görevlilerimizin yapılan bu organizasyonları bilip daha çok mazluma umut olmak için vatandaşlara duyurmak ve bilinçlendirme yapmak maksadıyla gerçekleştirildiğine işaret etti.

Başkanlığımızın hazırladığı tanıtım videosunun ardından programa konuşmacı olarak katılan Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar, zekattaki asıl maksadın toplumun farklı katmanları arasında bir köprü oluşturmak, kaynaşma ve dayanışmayı artırmak olduğunu ifade etti. Zekatın verileceği yerlerin belli olduğunu dile getiren Sayar, zekatla ilgili 2022 yılına kadar yapılan istatistik bilgileri din görevlileri ile paylaşarak konuşmasına son verdi.

Program sonrası Müftü Durgun, Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar'a günün anısına hediye takdiminde bulundu.