Ankara’da Il Müftümüz Dr. Yusuf Doğan “gençliğin Kimlik...

Ankara'da Il Müftümüz Dr. Yusuf Doğan “gençliğin Kimlik Inşası” Programına Katıldı

il müftümüz dr. yusuf doğan “gençliğin kimlik inşası” programına katıldı

26 Mart 2021 - 09:20

İl Müftülüğümüz ile Çubuk İlçe Müftülüğümüzün ortaklaşa düzenlediği “Gençliğin Kimlik İnşası” adlı program Çubuk Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İlçe Müftüsü Tahsin YAZGAN’ ın açılış konuşmasıyla devam etti. Programda; değişen günümüz şartlarında gençliğin kimlik arayışı, sosyal mecralardaki olumsuzlukların gençliğe etkisi ve bu gençliğe sağlıklı din hizmeti sunmanın yolları ve metotları sunumlar eşliğinde konuşuldu.

İl Müftümüz Dr. Yusuf DOĞAN yaptığı konuşmada, “Biz gençlerimize Kur’an ve Sünnet eksenli Cami merkezli bir kimlik kazandırmalıyız. Bizim bu yolda Rehberimiz; Peygamber Efendimiz (sav) ‘in getirdiği hakikat nurlarıyla bezenmiş sahabe efendilerimizdir. Hepinizin çok iyi hatırladığı iki sahabeyi Hanzala bin Amir ve Hanzala bin Rebi’yi celbi dikkatlerinize arz etmek istiyorum. Hanzala bin Amir’ de gördüğümüz; Allah ve Resulünün daveti olunca, mukaddes değerler söz konusu olunca kendi içinde bulunduğu durumu ve ahvali unutup canı pahasına cepheye koşmak ve şehit olmak. Hanzala bin Rebi’ de gördüğümüz ise insanlığın eşsiz rehberi Hz. Peygamber (sav)’in hakikat pınarından beslenip bir beşerin erişebileceği en müstesna bir makama erişsen bile iç muhasebe ve murakabeni hiç terk etmemen gerektiğinin farkında olmak.

Sizler de bu şuur ve anlayışla gençlerimize Kur’an ve Sünnet eksenli Cami merkezli bir kimlik kazandırmanın yollarını bulmalısınız. Ama şunu asla unutmayın İslam’ı en iyi anlatmanın yolu Peygamberimizin(sav) metodu olan göz göze aynı ortamda aynı havayı teneffüs ettiğiniz samimane ortaya koyduğunuz gayretinizdir.” ifadelerini kullandı.

Programa, İl Müftü Yardımcısı Fazlı MUTLU, İlçe Vaizleri, İl ve İlçe Gençlik Koordinatörleri ile İlçe Gençlik Hizmetleri sorumluları katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...