Şanlıurfa’de Il Müftülüğümüzde Devir Teslim Töreni...

Şanlıurfa'de Il Müftülüğümüzde Devir Teslim Töreni Yapıldı

il müftülüğümüzde devir teslim töreni yapıldı

02 Kasım 2018 - 20:18 - Güncelleme: 02 Kasım 2018 - 20:32

Şanlıurfa İl Müftüsü iken Sakarya İl Müftülüğüne atanan Müftü İhsan AÇIK, görevi Müftü Mehmet TAŞTAN’ a devretti.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen devir-teslim töreninde veda konuşması yapan Şanlıurfa Eski İl Müftüsü İhsan AÇIK, 6 yıl boyunca görev yaptığı Şanlıurfa'da birçok önemli hizmetlerde ve irşat faaliyetlerinde bulunduklarını belirterek, bugün bu kutlu hizmeti halefi Mehmet TAŞTAN' a devredeceğini söyledi. Müftü AÇIK şunları kaydetti: "1 Kasım 2012 tarihinde Şanlıurfa’ya müftü olarak atamam yapılan kararnameyi gece saatlerinde Mekke’de internet üzerinden görmüştüm. O anda heyecanlandım,  duygulandım. Peygamberler şehrinde Hz. İbrahim'in, Hz. Eyüp Peygamberlerimizin yaşamış olduğu bir şehirde acaba müftülük nasıl yapılabilir, yapabilir miyim diye düşündüm. Hamdolsun altı yıl Şanlıurfa’da çok değerli insanlarla beraber olduk. Altı yılın nasıl geçtiğini sorarsanız gerçekten insan ayrılırken her şeyin farkına varıyor, altı yıl gerçekten hızlı geçti. Şanlıurfa’daki kardeşlerimizden helallik isteyerek sözlerime son veriyorum. Bizlerin de hakları varsa helal olsun." Şanlıurfa’ya atanan Mehmet TAŞTAN ise "Diyanet İşleri Başkanlığımızın tensip ve teşviki, Cumhurbaşkanımızın onayları ile 24 Ekim 2018 tarihi itibariyle Şanlıurfa İl Müftülüğüne takdir bulunduk. 35 yıldan beri Diyanet İşleri Başkanlığında imamlık da dâhil çeşitli vazifelerde bulunmak nasip oldu. Şanlıurfa'da çalışmak benim için büyük bir şanstır." dedi. İhsan AÇIK, Şanlıurfa Müftüsü TAŞTAN 'a cübbe ve mührü düzenlenen törenle teslim etti.

Konuşmaların ardından, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet ÇELİK’ in yaptığı dua ile devir-teslim töreni sona erdi.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri