Antalya’nın Fethinin 813. Yıl Dönümünde şehitler Için Dua...

Antalya'nın Fethinin 813. Yıl Dönümünde şehitler Için Dua Edildi

antalya'nın fethinin 813. yıl dönümünde şehitler için dua edildi

02 Mart 2020 - 09:26

"Evimiz Akdeniz" sloganıyla kutlanan Antalya'nın fethinin 813. yıl dönümü etkinliklerinde, İdlib'deki saldırıda hayatını kaybedenler başta olmak üzere Mehmetciğimize Destek ve Dua programı düzenlendi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Müftümüz Osman Artan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Antalya Garnizon Komutanı P. Albay Tuncay Polat, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Antalya milletvekilleri Atay Uslu, Kemal Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Müftü Yardımcılarımız Osman Demirel, Mustafa Şimşek, Merkez İlçe Müftüleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Konyaaltı Yaşam Parkı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Antalya'nın fethine yönelik bir program düzenlendiğini ancak Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısında şehit olan askerler nedeniyle programın içeriğinde değişiklik yaptıklarını söyledi.

 

Fetih şenlikleri yerine Mehmetçiğe destek için bir araya geldiklerini dile getiren Karaloğlu, bugün 813 yıl önce Antalya'yı fetheden Gıyaseddin Keyhüsrev ve ordusu, 1071'de Anadolu'nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ve ordusu, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitler için dua ettiklerini belirtti.

 

Konyaaltı Sahili'nde "Ben yok, Türkiye var" demek için buluştuklarını aktaran Karaloğlu, "Mesele vatansa gerisi teferruattır, demek için toplandık. Ülkemizi, bayrağımızı koruduğumuzu, koruyacağımızı, bu konudaki kararlılığımızı düşmana, dosta göstermek için bugün toplandık." dedi.

Protokol konuşmalarının akabinde İl Müftümüz Artan’ın “ŞEHİTLERİMİZ” için ettiği duaya programa katılan binler “amin” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" ve " Akdeniz Evimiz" sloganları ile mehmetciğimize destek gösterildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret