Antalya’da 3 Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu.

Antalya’da 3 Bin 500 Fidan Toprakla Buluştu.

antalya’da 3 bin 500 fidan toprakla buluştu.

12 Kasım 2022 - 09:25

Antalya’da 3 bin 500 fidan toprakla buluştu.

Antalya’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla 'Geleceğe Nefes' seferberliği kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Kepez ilçesi Kirişçiler Mahallesinde gerçekleştirilen törende 3 bin 500 kızılçam, mazı ve fıstık çamı fidanı toprakla buluştu.

Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı; “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü‘ne hepiniz hoş geldiniz. Bugün birbirinden güzel fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Zamanla da onların nasıl görkemli bir hale geldiklerini göreceğiz. Bu yüzden sevgili çocuklarım hepiniz dikeceğiniz ağaçlara gözünüz gibi bakın. Kıymetli yavrularım, bizlerin tek amacı sizlere daha güzel ve yaşanılabilir bir ülke bırakmak. Bunun da olmazsa olmazı temiz hava, temiz su ve temiz toprak. Bu dengeyi sağlayan en önemli şeyde orman varlığımız. Bizde ülke olarak hem bu bilinci çocuklarımıza yerleştirmek hem de orman varlığımızı daha da arttırmak istiyoruz.” dedi.

Programda İl Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya’da il müftülüğü personeli ile birlikte fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi Temaslarda Bulundu.
Muğla Il Müftüsü Yaşar çapçı Fethiye'de Bir Dizi...
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı