Antalya’da Din Görevlilerimiz Vatandaşlar Için Seferber Oldu

Antalya'da Din Görevlilerimiz Vatandaşlar Için Seferber Oldu

din görevlilerimiz vatandaşlar için seferber oldu

29 Mart 2020 - 09:25

Din görevlileri Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için seferber oldu.

Din görevlileri, yaşlı engelli ve kronik hasta vatandaşları evlerinde ziyaret edip ihtiyaçlarının olup olmadığını sorarak, ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını alarak evlerine bırakıyor, diğer taraftan vatandaşlara dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.

Öte yandan Koronavirüs salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifaya kavuşmaları için yatsı ezanı sonrası tüm camilerden dualar ediliyor. Vatandaşlar da minarelerden yükselen dualara evlerinin balkonlarından eşlik ediyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftümüz Osman Artan; “Tüm Dünya olduğu gibi ülkemizde Koronavirüs salgını ile karşı karşıya. Bu nedeniyle zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde 65 yaş üstü ve dezavantajlı gruplar kapsamında bulunan evden çıkamayan kimsesi bulunmayan vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçların karşılanması noktasında din görevlilerimiz de aktif olarak görev almakta. Her bir görevlimiz görev yaptığı mahallinde salgın nedeniyle sokağa çıkamayan yaşlı, engelli ve kronik hasta vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ev ev ziyaret etmek suretiyle gönüllü olarak hizmet etme gayreti içerisindeler. Bu nedenle ben vefakâr Din Gönüllüsü kardeşlerimi tebrik ediyorum, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dileyerek onları yatsı ezanından sonra minarelerden yükselen dualara “Amin” demeye davet ediyorum.” Dedi.  


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı