Antalya’da Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Işliyen “...

Antalya'da Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Işliyen “ Gençlerimize Rol Model Olmalıyız”

diyanet işleri başkan yardımcısı işliyen “ gençlerimize rol model olmalıyız”

09 Nisan 2019 - 09:26

Antalya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğüne bağlı 19 ilçe Gençlik temsilcilerimizle Kepez Müftülüğüne bağlı Hafızlık Eğitimi verilen Hacı Ali UYAROĞLU yatılı Erkek Kur'an Kursunda bilgi paylaşımının yapıldığı 2 günlük kamp programı gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema ERYÜCEL'in “Gençlerle Etkili İletişim ve Gençlere Ulaşmanın Stratejileri” konulu seminerinin verildiği kampın ikinci gününde kampa Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Dr. Burhan İŞLİYEN, İl Müftümüz Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcımız Osman DEMİREL ,Kepez İlçe Müftümüz Metin ARCAKLIOĞLU ve Antalya Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü Araştırmacısı Sabri DUMAN  katıldılar.

Düzenlenen programda ilk olarak kürsüye İl Müftümüz Osman ARTAN gelerek selamlama konuşması yaptı.  İl Müftümüz Osman ARTAN konuşmasında şunları dile getirdi. Müftülük olarak bizler hayatın her alanında vatandaşlarımızla birlikteyiz. Vatandaşlarımıza ulaşmak ve onlara hizmet etmek için bir dizi projeler geliştirdik ancak; bu projelerimiz içinde en çok gençlik projemizi önemsiyoruz. Bu amaçla 2014 yılında geleceğimizin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı ve vatansever bireyler olarak yetişmesine destek olmak için ilk olarak Gençlik Koordinatörlüğünü kurduk. Gençlerimizi ne kadar çok donanımlı yetiştirirsek geleceğimizi o kadar sağlam temeller üstüne oturtturmuş oluruz. Bu bağlamda gençlerimize yönelik Antalya genelinde kamplar, okul seminerleri, geziler, gençlik buluşmaları vb. programlar düzenleyerek gençlerimize ulaşıyor ve eğitimli kadrolarımızla onları geleceğe hazırlıyoruz. Ne mutlu ki bizlere düzenlediğimiz programlara yüzlerce hatta binlerce gencimiz gönüllü olarak katılmaktadır. Antalya’da Gençlik çalışmaları belirli bir zemine oturmuş ve bu konuda bir hayli yol almış durumdayız. Antalya il ve ilçelerinde bu çalışmalara daha da yenileri eklenerek gençlerimize ulaşılmaya devam etmekteyiz. dedi.

İl Müftümüz ARTAN’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Dr. Burhan İŞLİYEN,  Antalya İl Müftülüğünün gençlerimize yönelik yapmış olduğu çalışmaları tebrik ederek sözlerine başladı. Konuşmasında Gençlerimizin gönül dünyasına ulaşmak, onları onarmak hepimizin vazifesi olduğunu, gençlerimiz için rol model olmamız gerektiğini, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin erdemli toplum olma yolunda gayret sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Yardımcımız Dr. Burhan İŞLİYEN konuşmasını Diyanet İşleri Başkanlığımızın Gençlik Hizmetleri çalışmaları hakkında bilgiler vererek sonlandırdı.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı