Antalya’da Hac Kuraları çekildi

Antalya'da Hac Kuraları çekildi

hac kuraları çekildi

30 Aralık 2018 - 09:25

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyonu aşkın hacı adayının heyecanla beklediği hac kuraları çekildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda elektronik ortamda yapılan kura çekimine, İl ve İlçe Müftülüklerinin toplantı salonlarında toplanan ve ekranları başında bekleyen hacı adayları yoğun ilgi gösterdi.

İl Müftülüğümüz Hac ve Umre bekleme salonunda kurulan dev ekranda kura çekimini hacı adayları ile birlikte İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü Yardımcımız Melek ALÇIN ile müftülük personelimiz takip ettiler.

İl Müftümüz Artan yaptığı açıklamada “Başkanlığımızın, hacı adaylarını belirlemede uyguladığı kura sistemi, konu ile ilgili bu zamana kadar tespit edilen ve adaleti en iyi sağlayan uygulamadır.  Kura sonucunda ismi çıkmayan kardeşlerimiz karamsarlığa düşmesinler. Ümitsizlik mümine yakışmaz. Hele isyan ve aşırı tepki hiç yakışmaz. Çünkü biz olgun insanlarız, hacca hazır hale gelmiş, nefsimizi ona göre eğitmiş insanlarız. Allah korusun hac ibadetine niyet ve müracaat ederek kazandığımız o büyük sevap ve değeri, isyan gibi bir hareket içerisine girersek Allah muhafaza kaybederiz. Bunun için çok hassas davranalım. Kâinatta her şey bir plan ve program çerçevesinde hareket ediyor, Yüce Rabbimiz en hayırlı olanı bizlere nasip edecektir.

Hac çıkan kardeşlerimizle sarılalım, onları tebrik edelim. Ve diyelim ki Kabe’yi ilk gördüğünüzde benim için dua edin önümüzdeki yıl bana da çıksın diye. Çekilen kuranın hakkımızda hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ediyorum.” Dedi.

2019 yılı HAC KURA SONUCU için lütfen tıklayınız.....

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri