Antalya’da Il Müftümüz Osman Artan’ın Regaib Kandili Ve üç...

Antalya'da Il Müftümüz Osman Artan’ın Regaib Kandili Ve üç Aylar Mesajı

il müftümüz osman artan’ın regaib kandili ve üç aylar mesajı

25 Şubat 2020 - 09:26

27.02.2020 Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Regaib kandilidir. Günah ile kirlenen gönüllerimizin ibadet, istiğfar ve tefekkürle arınacağı müstesna günlere kavuşmuş olmanın heyecanı içerisindeyiz. Daha fazla ümitle günahlarımıza tövbe ve istiğfar ettiğimiz bu mübarek günlere kavuşturduğu için yüce Mevla’ya şükürler olsun.

Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir. İnsanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları bir dönemdir. Hatalardan ve günahlardan temizlenme, hayırlı ve yararlı işleri daha da fazlalaştırma zamanıdır. 

Dini hayatımıza pozitif anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandıran üç aylar ve bu aylar içinde yer alan kandiller, yaratılış gayemizi düşünmemiz için son derece değerli fırsattır. Milletimizin “kandil” olarak adlandırdığı bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır. Üç aylar dediğimiz mübarek aylar içinde kutlanan ilk kandilde Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib kandilidir. Regaib kandili, Yüce Allah’ın af ve mağfiretinin istendiği, umut huzur ve ilahi müjdelerle dolu bir gecedir. Yine bu gece; Miraç, Beraat ve bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesinin müjdecisidir. Bu mübarek gece ve onu izleyen aylar, yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmalı, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmalıdır. 

İnsan bir taraftan yaratılmışların en saygını, diğer taraftan da pek çok zaaf ve kusurla yüklü bir varlıktır. Dolayısıyla ilahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu zaman diliminde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip küçük menfaat çekişmelerinden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Kin ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bertaraf etmeli, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve hoş görü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Mü’min, öncelikle bu geceyi Rabbine hasreder. O’na yönelir, O’nu ister ve O’ndan bekler. Arzusunu Rabbinin razı olacağı söz ve davranışlara yoğunlaştırır. Sadece O’na kul olduğunu yeniden ikrar eder. O gece, yer ve gök ehlinin yüce Mevla’ya arz-ı endam eylediği, ümitlerini Allah’a açtığı kutsi bir gece olur. O gece, kararmış hayatları aydınlatan bir kandil oluverir. Affın, mağfiretin, rahmet ve bereketin kapısı olan bu gece de, Sevgili Peygamberimiz, şöyle dua etmiştir: “Ya Râb, Recep ve Şaban ayını bize mübarek kıl. ve bizi Ramazan ayına ulaştır.” 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Antalyalı kardeşlerimiz olmak üzere, aziz milletimizin ve âlem-i İslâm’ın mübarek üç aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Bu vesile ile Vatan için, millet için, barış için, huzur için, din için, mukaddesat için, hürriyetimiz ve geleceğimiz için can veren bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle yâd eder, gazilerimize acil şifalar ve hayırlı uzun ömürler dilerim.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”